Willem (56) dwingt de gezondheid af door gewoon naar buiten te gaan

door | mei 27, 2020

Nu de wereld in de greep van Corona leeft volgt iedereen angstvallig de regels van de overheid af. Willem, een nuchtere man uit het Soesterkwartier, denkt echter heel anders over de hele situatie. Zijn filosofie is namelijk dat Corona alleen verder verspreid omdat we het als bevolking toelaten. Wij spraken hem hierover.
Willem: “Het is allemaal een mindset. Als je vandaag in de regen met een zonnebril en korte broek gaat lopen, is het morgen mooi weer. Dat soort dingen kan je gewoon afdwingen, de natuur moet wel aanpassen als je je ernaar gaat gedragen. Hetzelfde moeten we doen met Corona, als iedereen gaat doen alsof het weer normaal is dan gaat het virus vanzelf wel weg. Vanavond ga ik samen met wat maten van me voor de bioscoop op de stoep een netflix film kijken, om zo een normaal bioscoopavondje na te bootsen. Hierdoor laten we aan het virus zien dat we het niet erkennen, zo worden we niet ziek. Mensen vragen of het werkt, ik ben toch niet ziek? Voel me kiplekker, beter bewijs kan je niet hebben.”
Veel jongeren zien ook de logica in de theorie van Willem en gaan massaal weer normaal leven. Zaterdagavond is er een feestje voor de dichte deur van café het koetje geweest, ook gaan studenten studeren buiten de dichte deur van het Eemhuis. Veel mensen staan niet achter de woorden van Willem, uit angst dat dat het einde van deze vakantie betekend. Of de gemeente van Amersfoort de theorie voor waarheid aan gaat nemen en alle maatregelen afschaft is nog niet bekend, de wethouders gaan hier komende week over vergaderen.

Van onze verslaggeefster Leonie

[ reclame ]

Steun de gedrukte pers. Geef hier uw bijdrage.