Wilde kano gespot in de grachten van Amersfoort

door | mrt 24, 2020

Een spotter-fotograaf vond de kano nabij de duiker bij de Langestraat

Al enkele dagen hebben veel natuurliefhebbers het over de geweldige ontdekking in de binnenstad, de terugkeer van de wilde kano in de grachten. De kano is generaties lang niet meer gevonden waardoor biologen dachten dat de verschijning uitgestorven was. Toch is afgelopen week door een kanokenner een blauwgroen exemplaar gespot die rustig door de gracht buiten museum Flehite voer.
Meerdere theoriƫn zijn bedacht over waarom de kano juist nu terugkeert, maar uit onderzoek is gebleken dat het vooral komt door de stijging in vrije tijd van werkend Nederland. Animal Rights verteld dat de aanwezigheid van dagjesmensen de natuurlijke habitat van de kano bevorderd, een gemakkelijke sfeer die door de crisis van 2008 verslechterde.
Verhuurbedrijven werken samen met WNF om de kano zo veel mogelijk te ondersteunen en te zorgen voor rijk gevulde grachten. Ze proberen de grachten zo schoon mogelijk te houden en zetten hier en daar picknickplekken langs de wateren om zo veel mogelijk toeristen het water op te lokken. Er is goede hoop dat we over een paar maanden kunnen zeggen dat de kano voorgoed terug is in Amersfoort.

Door onze redactrice Leonie