Kunsthal KAdE en horeca slaan handen ineen

door | mei 25, 2020

De vergrote serveerwagen kan drie volwassenen herbergen. De wielconstructie is dusdanig, dat één persoon van zelfs boven de 65 de wagen met één vinger kan voortduwen. (In de buizen zijn motortjes uit de fietsenbranche verwerkt)

De chef van kunsthal KAdE, Paul Baltus, is blij met de horeca in Amersfoort. De horeca en entertainment industrie zitten niet vastgeroest en komen met creatieve oplossingen. Die zijn in deze tijd hard nodig. Wil kunsthal KAdE volgend jaar het faillissement afwenden, dan is niet de kunst, maar goed zakelijk management bikkelhard nodig, zo weet de chef te melden.

De meest harde voorwaarde voor het voortbestaan van een kunsthal in Amersfoort is het bezoekersaantal. Het maakt de politiek – tot slot is de gemeente Amersfoort hoofdfinancierder – niet uit wát er hangt, als er maar voldoende bezoek komt. En dat bezoekersaantal staat nu onder zeer grote druk.
De chef van de kunsthal heeft er samen met de horeca wat op gevonden: de driedekker. De driedekker is een omgebouwde serveerwagen uit de horeca voorraad in het Eemhuis.

Het idee kwam bovenborrelen na een bezoek aan de Efteling, het Brabantse kunstpaleis dat al eerder de deuren opende. Met de driedekker kan in een klap het bezoek aan de tentoonstellingen verdrievoudigd worden, en dat alles ook nog Coronaproof!

Van onze verslaggever DirkJan

[ reclame ]

Steun de gedrukte pers. Geef hier uw bijdrage.