KaDeWe komt naar Amersfoort!

door | feb 10, 2020

Fotoimpressie hoofdingang

KaDeWe, Kaufhaus des Westens, komt naar Amersfoort. KaDeWe is een begrip in Duitsland. Het warenhuis bestaat al meer dan honderd jaar en is bekend in Berlijn en ver daarbuiten. Je kan het zo gek niet bedenken of het is er te koop. Dát warenhuis breidt uit naar het westen.

Het warenhuis heeft goed gekeken naar de concurrentie. Amersfoort wordt de proeftuin. Niet het hele warenhuis komt deze kant op. Op de zesde etage van het imposante warenhuis in Berlijn bevindt zich de Feinschmeckeretage. De delicatessen uit alle windstreken van de wereld zijn er te koop. Alle kazen uit Italië, alle noedels uit Japan, ja zelfs de Amersfoortse Keesjes zijn er te verkrijgen. De etage heeft zijn allure en sterstatus te danken aan het feit dat men op die etage ook al dat lekkers kan proeven. Overal zijn barretjes en eethoekjes waar gerechten klaargemaakt worden met de beschikbare ingrediënten. Een lust voor oog, neus en tong.

Welnu, deze etage komt naar Amersfoort. Het KaDeWe strijkt met de Feinschmeckeretage neer in het voormalige Vroom & Dreesmangebouw, het gebouw waar ook Hudson Bay het geprobeerd heeft. De directie wijst erop dat de architectuur van het pand – gemaakt door Jan Kuyt – fantastisch aansluit bij de architectuuropvattingen die ten grondslag liggen aan het gebouw in Berlijn. Het concern realiseert zich dat de binnensteden zich transformeren van winkelgebied tot foodpalazzi. En dat fenomeen gaan ze in Amersfoort verder uitwerken. Het gebouw wordt één groot voedselpaleis. Eten en drinken uit alle delen van de wereld met corners waar je al dat lekkers kunt uitproberen. KaDeWe gaat nog een stap verder door gelijk het eetgerei te koop aan te bieden: wijnglazen uit Italië, Japanse mokken voor ramen, Amerikaanse wegwerpverpakkingen voor de hamburger en ga zo maar door.

“Als het in Amersfoort lukt, dan lukt het in heel Nederland”, zo vat de concerndirectie het avontuur samen.

Door onze correspondent Erik