Het Nieuwe Stadsterras pakt íets te goed de festivalsfeer

door | sep 16, 2020

Hyperrealistische nabootsing van de omgeving van de bad tripper op het Amersfoortse Stadsterras

Het Nieuwe Stadsterras is een initiatief van vele creatieve organisaties in Amersfoort die de handen ineen hebben geslagen en de rest van de zomer een pop-up terras met festivalvibe hebben neergezet. Festivalgangers voelen zich in deze coronacrisis toch nog helemaal op hun plek met elk weekend live programmering en een rijk uitgeruste bar. Alle gekkigheid van een festival is meegenomen, maar opmerkelijk genoeg hebben ze ook alle negatieve ervaringen van een festival tot in de puntjes uitgewerkt. We spraken hierover een van de organisatoren.

“Festivals zijn leuk, maar soms ook erg kut. Om de volledige ervaring over te brengen moesten we buiten de kaders denken. Zo hebben we elke donderdagavond de zogeheten ‘bad-tripper’, dit is een ingehuurde jongen die in een hoekje van het terras gaat zitten en speelt dat hij te veel drugs heeft genomen. Elke zondagavond hebben we wat oudere mensen in de wijk gevraagd heel boos binnen te stormen om te klagen over het lawaai en dat de muziek van tegenwoordig ook echt geen muziek genoemd mag worden. We hebben muzieknerds, kleffe stelletjes, billenknijpers, glittermeisjes, drugsdealers, verklede debielen, gabbers, fashionbloggers, alles wat je op een normaal festival ook tegenkomt. Door alle ingehuurde gasten is meer dan de helft van de tafels helaas al bezet, dus grote kans dat je even in de rij moet staan voordat je een tafel krijgt.”

Het Nieuwe Stadsterras is nog bezig met het realiseren van het campingterrein nabootsen, waarin gasten even over een knollenweiland vol plexiglaasjes kunnen banjeren, zoekend naar de dixies. Ondanks alles zijn de gasten erg tevreden over het terras en hopen deze nog vaak te kunnen bezoeken deze zomer.

[ reclame ]

[ GEERLY’S BREIAGES ]

Steun de gedrukte pers. Geef hier uw bijdrage.