Grote Tweede Paasdag Halfhonden Show

door | apr 13, 2020

De winnen halfhond 2019

Traditiegetrouw vindt in het Soesterkwartier de grote Tweede Paasdag Halfhonden Show plaats. Plaats van handeling Soesterweg.

De halfhond

De halfhond is een ras dat zich in het Soesterkwartier ontwikkeld heeft. De vereniging van rashalfhonden merkt daarover op: “In de periode dat de agressieve bijthonden het straatbeeld domineerden, werd er nog wel eens een keffertje in twee stukken gescheurd. Het is dan survival of the fittest. Het voorste stuk heeft zich staande weten te houden en is verder ontwikkeld en doorgefokt.”

De show tijdens de Coronacrisis

De Coronacrisis heeft geen roet in het eten gegooid. er is gewoon een vergunning afgegeven om de show te houden. Dat heeft te maken met de bijzondere aard van de show. De halfhonden dulden in de nabije omgeving van drie meter geen enkel andere hond in de omgeving. Gedragspsychologen verklaren dat uit de historische achtergrond van het ras. De show past als het ware van nature binnen de voorwaarden en condities van de Coronamaatregelen.

Een bijzonderheid aan de show – en dat is ook de reden waarom de show zo populair is bij het publiek – is de verschijning van het halfhondenbaasje. Daar waar het halfhondje alleen zijn voorkant laat zien, verschijnt van het baasje alleen de achterkant in beeld. Gezamenlijk vormen zij dan een symbiotische eenheid.

Door onze redacteur Erik

 

 

Steun de gedrukte pers. Geef hier uw bijdrage.