GB-team Vaticaan na aanhouding op Schiphol terug gestuurd

door | sep 18, 2020

Piazza di San Pietro

Een team van onderzoekers gestuurd door het Vaticaan, om de wonderbaarlijke verschijning van mondkapjes op kunstwerken in Amersfoort te onderzoeken, is afgelopen maandag op Schiphol aangehouden. Nadat een coronatest bleken meerder teamleden besmet. Alle leden van het onderzoeksteam behoren tot de risicogroep. Het gaat om een GB-team afkomstig uit Amerika. De apparatuur waarover ze beschikte is in beslag genomen.
Het Vaticaan reageerde in eerste instantie verontwaardigd over de aanhouding en behandeling van de teamleden maar na een intern onderzoek blijkt het één en ander te zijn misgegaan in de communicatie. Tijd voor een update van onze correspondent voor geloof, hoop en liefdes zaken Geert Arends.

SCHIPHOL / ROME GHL – Onze correspondent heeft heel wat af gezoomd om uiteindelijk in contact te komen met Pietro Miracolo hoofd van de afdeling WAR (Wonderen en Aanverwante Relikwieën). Hij vroeg hem wat er mis was gegaan.
Het verslag van Pietro.

Reorganisatie en procedures

Sinds de reorganisatie, na de gok- en witwasproblemen bij het Istituto per le Opere di Religione (Instituut voor Religieuze Werken), onze bank, zijn we onderbezet en moeten we de gaten opvullen met vrijwilligers. Dingen die we voorheen allemaal zelf deden worden tegenwoordig uitbesteed. Onze afdeling communicatie wordt, behalve een woordvoerder op leeftijd, helemaal gerund door vrijwilligers. Bovendien zijn niet de juiste procedures gevolgd.
Ze hebben dit, en dat is zorgwekkend, geheel buiten mij om geregeld.

Euforie

Pastor, Roderick Vonhögen, verantwoordelijk voor de vernieuwingsbegeleiding in Amersfoort en omstreken, heeft in zijn niet aflatende enthousiasme en euforie direct contact gezocht met onze woordvoerder zonder eerst de commissie van bisschoppen die daar over gaat te raadplegen. Zijn boodschap is niet helemaal goed overgekomen bij onze woordvoerder en die heeft vervolgens een vrijwillige stafmedewerker de opdracht geven te zoeken naar de een goede kandidaat voor de outsourcing van de missie. Die is gaan googelen en uitgekomen bij het GB-team van New York. Vanaf 1984 zeer succesvol en bekroond met vele prijzen en nominaties.

Richtlijnen

Vrij recent, in 2016 is er een succesvolle divisie opgestart bij de onderneming met alleen vrouwelijke GB-teamleden. Dat ligt helaas nog niet zo goed in de Roomse richtlijnen voor het outsourcing-beleid dus hebben ze het originele mannelijk team erop uit gestuurd. Die zijn allemaal inmiddels behoorlijk op leeftijd en houden bovendien erg van bier, wijn en grappen maken.
Ze trokken nadat ze het vliegtuig uitstapte al meteen de aandacht van medewerkers van de Douane. De boodschap dat ze op gezag van het Vaticaan met een missie bezig waren kwam niet echt geloofwaardig over. Ook het zingen van de PR-hit van de onderneming: ‘Who you gonna call?’ (https://youtu.be/cU4qbnNmxWA) sprak niet tot de verbeelding bij de net gerekruteerde kloeke jeugdige werknemers uit de West-Friese polder.

Nieuw team

Een GB-team is helemaal niet geschikt om dit onderzoek te doen bovendien is hun analoge apparatuur sterk verouderd. Een beetje demon, als daar al sprake van zou zijn, laat zich tegenwoordig op die frequenties niet meer vangen. Alles is digitaal tegenwoordig.
We sturen zo snel mogelijk een nieuw team dat onder mijn persoonlijke leiding zal staan. We verwachten nog deze week te vertrekken.
Volhard in het goede en houdt moed.

 

[ reclame ]

Steun de gedrukte pers. Geef hier uw bijdrage.