De das van Buijtelaar

door | feb 5, 2020

Van das tot stropdas

Wellicht is het u opgevallen dat de laatste tijd de Amersfoortse VVD wethouder Hans Buijtelaar steeds vaker zonder das gesignaleerd wordt.
Waar hij zich vroeger nimmer zonder dat kledingstuk vertoonde zien we de laatste tijd steeds vaker een overhemd met het bovenste knoopje open, daaronder een onschuldig wit T-shirt, ongetwijfeld gewassen in dezelfde onschuld als zijn handen.
We gingen op zoek naar de reden van het voortschrijdend dasloze bestaan van onze wethouder want het is natuurlijk best wonderlijk dat iemand die zoveel jaren vol liefde dassen gedragen heeft zich er ineens vanaf keert.
Na uitgebreid onderzoek door diverse adviesbureaus kan er slechts een voorzichtige conclusie getrokken worden.
Het gerucht gaat dat de wethouder wat obstipatie in zijn Westelijke Ontsluiting heeft. Obstipatie is natuurlijk nooit prettig en heeft altijd gevolgen. In dit geval heeft de heer Buijtelaar hoogstwaarschijnlijk zijn dassen geofferd, al beticht hij anderen ervan zijn dassen als oud vuil langs de kant van de weg te hebben gedeponeerd.
Die hele obstipatie zorgt nu al geruime tijd voor ophef en voortschrijdende hoofdpijn in het dossier van dhr. Buijtelaar.
Naar verluid is hij zelfs bang dat het gedoe rond de das hem toch weer de das omdoet.
Dat wordt dan echt een stropdas.

Door onze correspondent Willem A. van L.B.

Steun de gedrukte pers. Geef hier uw bijdrage.