De beste carnavaltips voor mensen boven de rivieren

door | feb 26, 2020

Aswoensdag, de eerste stap naar Pasen

Behalve de gematigde optocht in Leusden doet Amersfoort niet aan carnaval. Toch worden we er mee beladen door de media, foute krakers alle radiozenders, jolige pruiken en giechelglitters in overvloed. Om hier goed mee om te gaan hebben wij voor jou de allerbeste tips op een rij gezet.

1. straal uit dat je niet geïntresseerd bent. Als de verhalen van de zuidelijke feestvrienden boven tafel komen, maak duidelijk dat je het niet wilt horen. Keer de rug, bedek je ogen of roep ‘nee!’ als iemand neigt een leuke anekdote te vertellen. Filmpjes kun je goed ontwijken door de telefoon of tablet af te pakken.

2. Ontwijk contact met de buitenwereld. Carnaval is als een 5-daags virus wat het hele land infecteert, de beste oplossing is quarantaine. Hoe vaker je je in de straten begeeft, hoe groter de kans is dat er een blije aap met een koeienkostuum je dag komt verpesten. Op de kamp zit een feestwinkel, rond deze tijd van het jaar is het een gekkenhuis daar dus ontwijken is aangeraden. Aan de andere kant, het ontwijken van een feestwinkel is ten alle tijden aangeraden.

3. Vertel jezelf dat je te goed bent voor carnaval. Wij beschaafde mensen van Amersfoort hoeven geen domme feestdag als excuus om buitengewoon veel bier te zuipen, daar hebben we de Karseboom al voor. Het evenement mist diepgang, vertel jezelf dat je meer intellect vereist dan deze oppervlakkige fratsen. Wáárom staat het paard in de gang, vraag ik mij dan af? Wat doet dat beest daar?

4. Verkneukel je over de weersverwachtingen. Ook dit jaar is het fris, stormachtig weer verwacht. Voel het geluk dat jij niet hoeft te hossen met een poncho in de miezerregen, maar gewoon thee kan drinken op de bank met een muziekje op. Een normaal muziekje, niets over de OV-ervaringen van Meeuwis of het heen-en-weer geschuifel van de Snollebollekes.

Na deze tips nog steeds moeite met de carnavalsgekte? Soms is het dan maar het beste om je eraan over te geven. Trek dat piratenpak aan en ervaar zelf hoe de Brabanders deze traditie in volle glorie vieren.

Door Leonie

Steun de gedrukte pers. Geef hier uw bijdrage.

[ reclame ]