Corona virus bereikt internetverbindingen: Amersfoort sluit de bekabeling

door | mrt 16, 2020

Het internet in Amersfoort ligt op zijn kant

Nu het coronavirus op alarmerende snelheid verspreid moeten er drastische maatregelingen genomen worden. In Amersfoort wonen veel oudere mensen die fatale gevolgen kunnen oplopen bij besmetting. Ernst van de Weerd (45) werkt voor de gemeente als hoofd van de BTVF, Bio-Technologie-voor-Virussen-en-Faaltjes, en heeft afgelopen zondag besloten alle virtuele verspreiding te minimaliseren. Onze journalisten van Hollandsch Maatje spraken hem het eerst hierover.
Ernst: “tegenwoordig zit iedereen op het web, van tiktok-tieners tot oma’s die legpuzzelen op de iPad. Veel gebruikers zijn onbekend van de gevaren van internetvirussen en hoe we deze het best moeten bestrijden. Één keer op de verkeerde reclame klikken en voor je het weet staat je hele telefoon vol met griepjes, kuchjes en snotneuzen. Niet het einde van de wereld, na wat handsanitizer is je virus zo weer uit de software verdwenen. Maar met het Coronavirus moeten we de overbruggende netwerken platleggen om het delen van het virus tegen te gaan. Één DM naar je oma van een leuk hondje met een hoedje die een onderliggende bacterie bevat kan haar al de das omdoen. De software van Apple en Android is erg veilig, maar om verspreiding tegen te gaan hebben we besloten alle internetkabels in de stad uit te schakelen. Een virus als Covid-19 kan het beste bestreden worden als iedereen meehelpt, daarvoor zullen we allemaal een tijdje offline moeten gaan.”
Na het besluit van de gemeente heeft Ernst meteen alle kabels ontwapend. Behalve het Coronavirus worden andere virussen, waaronder pop-up reclame, nep e-mails, ongewilde cookies en meer ook stilgelegd. Wie toch nog geld wilt overmaken naar een Afghaanse prins in nood of knappe singles die in de buurt wonen zoekt, zal moeten wachten tot de maatregelen ingetrokken worden.

Door onze redactrice Leonie