Burgemeester van Amersfoort verbiedt katten omdat dochter allergisch is

door | dec 27, 2019

Foto: de kweek van bonsai-katten

Burgemeester Bolsius heeft afgelopen week een nieuwe wet in de stad Amersfoort ingevoerd, dat katten verboden worden in de binnenstad. Dit zou het gevolg zijn van de allergie van zijn van zijn jongste dochter die de haartjes niet kan verdragen. We spraken hem hierover.
Bolsius: “in Amersfoort staat de burger vooraan, mijn doel is om elke Amersfoorter zo gelukkig mogelijk te maken. Mijn dochtertje, nu zes jaar oud, lag voor deze wetgeving dagenlang te hoesten in haar bed als ze zo’n mormeltje op straat zag lopen en de drang niet kon weerstaan hem een aai over zijn bol te gunnen. Het is een feit dat 25% van de Nederlandse bevolking allergisch is voor de beestjes, dus in feite doe ik een groot deel van de inwoners een plezier. Mijn dochter is blij, voormalig katteneigenaren zijn goedkoper uit omdat voer tegenwoordig overbodig is, zo help ik toch eigenhandig mee aan een mooiere toekomst van onze gemeente.”
Katteneigenaren in de binnenstad hebben tot eind Maart de tijd hun huis haarbal-vrij te maken, anders kunnen zij fikse boetes verwachten. Vele katerliefhebbers besluiten naar Vathorst te verhuizen om daar hun leven met hun viervoetige peukjes door te zetten.

door onze correspondent Erik