Bureau Gemeentelijke Statistieken

door | jul 3, 2020

Het Amersfoortse gemeentebestuur heeft het Bureau Gemeentelijke Statistieken ingeschakeld om nu voor eens en altijd in kaart te brengen wat de Amersfoorters er nu zélf van vinden. Leden van politieke partijen in de raad buitelen over elkaar heen en pretenderen dat zij weten of de Amersfoorter ja zegt en nee denkt. Of andersom. Of ja zegt en ook daadwerkelijk ja zegt. De bestuurders van de stad menen dat het goed is om vast te stellen wat de bewoners zeggen. Uiteindelijk komt het daarop aan en niet op wat zij denken.

“Het politieke bestuur is in het verleden te veel gebaseerd op los zand. Colleges kunnen veel leren van de kunsten: kunst is het cement van de samenleving. Rotsvast, onwrikbaar stevig verankerd en niet in beweging te krijgen.” Aldus een woordvoerder van de BGS. “En nu we weten waar de ja-zeggers en de nee-zeggers zitten, kunnen we hen vastzetten met het cement van de samenleving.”

Het Bureau Gemeentelijke Statistiek is geen onbekende in de stad. Het bureau is onderdeel van de SSGE, de Stichting Samenwerkende Gemeenten Eemland. Dit bureau begeleidde in 2012 de aanleg van metrostation Hellestraat.

Van onze politieke redactie

[ reclame ]

Steun de gedrukte pers. Geef hier uw bijdrage.