Anonieme klokkenluider uit de gemeenteraad onthuld illegaal goknetwerk

door | sep 9, 2020

…Kinderen kunnen via de website ‘MaakNederlandGokvrij.nl zelf een plek uit kiezen….

In de wandelgangen op het gemeentehuis in Amersfoort gonst het van de geruchten. Zingen, vooral op de melodie van ’Blijf bij mij Heer’ verandert mensenlevens. De opname van de alsmaar groter wordende hit ‘Blijf lekker Thuis’ heeft een helend effect op gemeenteraadsleden. (link naar artikel Positivoos)
Een raadslid van de VVD die anoniem moet blijven vanwege de rechtsgang heeft onthullingen gedaan over een groot illegaal goknetwerk in Amersfoort en Den Haag.
Onze misdaad verslaggever Pieter R. Koudijs brengt zoals altijd klip en klaar en recht door zee verslag uit.

Amersfoort MV/PRD – Dat was natuurlijk een mooie dekmantel, een ideale cover up, het idee dat leden van de tweede kamer massaal het gebouw verlieten om niet hoofdelijk te hoeven stemmen over de cao van onze zorghelden. Een prachtige smoes, het ondermijnen van de democratie gebeurd al jaren en niemand in het land maakt zich daar nog druk om.
De werkelijke reden van de ‘spontane’ exodus was heel simpel. Het ging om een onverwachte inval van een speciaal opgericht team van de FIOD en politie.
Er wordt al jaren heftig gegokt in de tweede kamer op de meest bizarre dingen. Bijvoorbeeld de schoenen van Hugo de Jonge. Je kan inzetten op kleur, motief, vorm, materiaal en structuur. De bedragen waar het om gaat zijn niet misselijk. Er zijn verschillende leden van de tweede en eerste kamer die hun riante woning op het platteland hebben moeten inruilen voor een kamer in de Schilderswijk.

Gokken met voorkennis

Op aangeven van de klokkenluider heeft een speciale eenheid van de politie een inval gedaan bij de buren van Hugo en Mireille De Jonge. Ook zijn er in het huis van het echtpaar De Jonge afluisterapparatuur en verborgen camera’s aangetroffen.
Via een supersnelle hypermoderne straalverbinding werd door de buren informatie over de schoenen van Hugo doorgeseind naar Den Haag.
De inval in de tweede kamer was bedoeld om te peilen wie de ontvangers waren geweest van die berichten.

Onderzoek

De officier van Justitie in Den Haag heeft een onderzoek gelast naar de gang van zaken bij het vertragen van het publiceren van de doorrekening van de klimaatplannen in 2018 door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).
Het PBL is een onafhankelijk orgaan waar de minister president geen zeggenschap over heeft. De cijfers van de doorrekeningen werden terwijl ze al lang klaar waren pas gepubliceerd na Prinsjesdag en de algemene beschouwingen omdat dat premier Rutte beter uitkwam. Mogelijk spelen openstaande gokschulden bij de directie van het PBL hierbij een rol.

Tipje van de ijsberg

Ik verwacht dat dit slechts het begin is van een grote reeks onderzoeken en dat we binnenkort de eerste aanhoudingen kunnen verwachten. Uit anonieme bronnen heb ik vernomen dat het aantal gokverslaafden onder bankiers en bij beleggings- en investeringsmaatschappijen schrikbarend hoog is. Ook medewerkers van pensioenfondsen blijken te zijn besmet. Er raast een gokverslavingspandemie door financieel Nederland. De schulden zijn nog nooit zo snel zo groot geworden.

Verontwaardiging

Het fenomeen manifesteert zich ook al jaren bij de lokale overheid. Uit onderzoek van professor doctor Sjoerd Eisinga (ja familie van Eise) van de economische faculteit van de Universiteit van Franeker blijkt dat menig zwembad, sportveld, museum en bibliotheek gefinancierd is door gokken met voorkennis door wethouders, grondspeculanten en projectontwikkelaars. Pensioenfondsen hebben steeds meer gokkers in dienst genomen om met succes het rendement aanzienlijk te verhogen. Iedereen wist dat eigenlijk ook al wel maar zolang we er profijt van hadden was het iedereen een worst.
De verontwaardiging over deze praktijken op het moment dat het misging bij de kredietcrisis en een aantal gemeenten, waaronder Amersfoort, op het punt kwam te staan failliet te gaan is daarom eigenlijk ook een beetje misplaatst.
Maar hebben we er iets van geleerd? Hebben we iets aan gedaan om al dat gokken tegen te gaan en gokverslaafden te helpen van hun verslaving af te komen ook al levert ons dat misschien wat minder op? Of zijn we gewoon door gegaan en hebben we nu de gezondheidszorg en de sociale zekerheid ingezet en blijven we vertrouwen op gokken?

Signaal gedrag

De directeur van het Centraal Plan Bureau trok met een rapport in 2016 al aan de bel. Al die heftige bezuinigingen bleken geen gunstige effect te hebben op het huishoudboekje van de staat. Uit dat rapport rees de vraag of het nu wel zo verstandig was om winstgevende onderdelen van de overheid te privatiseren.
Er is nooit iets met dat rapport gedaan en Rutte kan het zich vast al niet meer herinneren. Gokverslaafden verkopen vaak waardevolle en kostbare spullen van hunzelf of anderen om maar te kunnen blijven gokken.
Ook heeft het Sociaal en Cultureel Planbureau al jaren gewaarschuwd voor de bureaucratie in de zorg waardoor vooral de meest kwetsbare groepen buiten de boot gaan vallen. Dat advies werd volledig genegeerd alle ogen waren alleen gericht op geld. Verslavingsgedrag!

Zelfhulp werkgroep

Arie Slob, zelf ook enige tijd verslaafd geweest aan het gokken, is een zelfhulp werkgroep gestart. Zingen, vooral van psalmen en gezangen is daarbij de voornaamste therapie. Bach schijnt het ook goed te doen. Daarom wordt er steeds zo veel gezongen tijdens de ministerraad. Zie het interview van Co Cornelissen met Mark Rutte en Hans Buijtelaar (link naar de Positivoos)
Ook is hij een actie gestart om de openbare ruimte gok-vrij te maken. Kinderen kunnen via de website ‘MaakNederlandGokvrij.nl zelf een plek uit kiezen.

‘Maak van je stem geen gok, stem Arie Slob’ is waarschijnlijk de nieuwe leus van de ChristenUnie voor de verkiezingen van volgend jaar.
Maar dat blijft natuurlijk een gok.

 

 

[ reclame ]

Steun de gedrukte pers. Geef hier uw bijdrage.