Albert Heijn, Jumbo en de Staatsloterij helpen voedselbanken met #vriendenpeople-lot

door | nov 14, 2020

Beeld uit de promotiecampagne

De voedselbanken hebben het moeilijk. Door de Coronacrisis neemt het aantal mensen dat een beroep moet doen op de voedselbank enorm toe terwijl het aantal producten sterk is afgenomen. Het #vriendenpeople-lot gaat die negatieve trend de andere kant op buigen. De Jumbo en Albert Heijn op de Leusderweg in Amersfoort zijn als testlocaties aangewezen voor een eerste proef.

Van favoriet eindcijfer naar favoriet product.

In plaats van een favoriet eindcijfer te kiezen voor je staatslot koop je een favoriet product bij AH of de Jumbo dat je doneert aan de voedselbank.
Jouw favoriete pindakaas met nootjes wordt je #vriendenpeople-lot voor de staatsloterij. Het systeem werkt heel eenvoudig. Je geeft bij de kassa aan dat die pot pindakaas je #vriendenpeople-lot wordt. Die wordt dan afgerekend inclusief de 12,50 euro voor je deelname aan de staatsloterij met je #vriendepeople-lot. Via een geraffineerde wiskundige sleutelberekening wordt de combinatie van de scancode van de pot pindakaas, de code van je persoonlijke bonuskaart/jumbokaart en het tijdstip van de aankoop een uniek nummer genereert dat naar je AH of Jumbo app wordt gestuurd. Na inloggen op de app van de staatsloterij kan je dat nummer importeren en speel je met je #vriendenpeople-lot gewoon mee met de staatsloterij.
Het is eigenlijk veel leuker om bijvoorbeeld je favoriete tomatensoep met balletjes als lot in te zetten dan je favoriete eindcijfer? En als je geluk hebt kan het allebei.

Kortingen

De staatsloterij geeft om het voor iedereen aantrekkelijk te maken alvast een korting van 2,50 euro maar dat is nog niet alles. AH en Jumbo kunnen daar nog een extra korting aan toevoegen. Bijvoorbeeld als je een product van het eigen huismerk als lot inzet. Daar zit een grotere winstmarge op en dat maakt een sympathieke extra kortingen mogelijk. Albert Heijn doet de komende weken al een actie met meer dan 1000 producten met de tweede gratis. Waarom die gratis tweede niet inzetten als #vriendenpeople-lot met nog een leuke korting erbovenop? De supermarktketens zijn blij met het initiatief omdat er nog steeds heel mensen boodschappen doen met een anonieme bonuskaart of zonder Jumbokaart. Het #vriendenpeople-lot gaat er voor zorgen dat veel van die mensen hun bonuskaart persoonlijk gaan maken of/en een Jumbokaart nemen.

Bonnetjes ‘Old school’

Jumbo en AH gaan op de langer termijn ook geen bonnetjes meer voor klanten uitprinten. Dat is zo ontzettend ‘old school’. Je kan je bonnetjes straks gewoon als PDF downloaden van je vernieuwde persoonlijke supermarkt-app. Dat bespaart papier en levert voor de supermarktketens een bezuiniging op die weer omgezet kan worden in kortingen voor de klanten.
Je kan de aankoopt van je #vriendenpeople-lot overigens nog makkelijker direct online doen.
Opa en Oma doen in coronatijd de boodschappen lekker online en ze mogen bij aanschaf van 3 of meer loten, gratis een sinterklaas- of kerstverrassingspakket samenstellen voor een kleinkind dat bovendien bezorgd wordt door een PostNL-acteur (lees het artikel hier).

Standaard een 4/5de lot

Het enige dat straks nog uitgeprint gaat worden aan de kassa bij Jumbo en AH zijn de #vriendenpeople-lot-stickers. Die speciale sticker met het #vriendenpeople-lotnummer wordt bijvoorbeeld op die pot pindakaas geplakt en de ontvanger van die pot maakt gratis kans op bijvoorbeeld 1/5 van de jackpot. Klanten van de voedselbank gaan straks niet alleen naar huis met een goed gevulde boodschappentas vol mooie producten, ze gaan naar huis met een tas vol kansen op een nieuw perspectief. Daarom is het #vriendepeople-lot een #vriendenpeople-lot. Een solidariteits-lot voor hen die het hards getroffen worden de corona crisis of andere ellende.
Er is grote belangstelling van andere supermarktketens en loterijen voor de test in Amersfoort. En waarom zou met je favoriete shampoo ook niet die grote straatprijs binnen kunnen halen?

Wat een mooi initiatief in Amersfoort.
We hopen op een daverend succes!

De voltallige redactie van Hollandsch Maatje

 

 

[ reclame ]

Steun de gedrukte pers. Geef hier uw bijdrage.