Actiegroep Sinterklaas Waarheid organiseert solo Sinterklaas intocht op 14 november

door | okt 10, 2020

Foto’s Bram Petraeus

Het aantal covid-19 besmettingen neemt weer toe. Ook Amersfoort kleurt inmiddels rood op de kaart. Niet zo vreemd dat de nationale overheid en ook de gemeente geen risico’s willen nemen en besloten hebben de Sinterklaas intocht te annuleren. Naast de intocht worden ook alle andere activiteiten van de Sint geannuleerd. Om de kinderen niet helemaal in ontreddering achter te laten door het ontbreken van contact met de goed heiligman wordt er online een van de te voren opgenomen intocht aangeboden.
De actiegroep Sinterklaas Waarheid verzet zich tegen een van te voren opgenomen digitale fake Sinterklaas en organiseert een solo Sinterklaas intocht. Onze correspondent voor traditie- en identiteitsproblemen, Klaas Pieterse, interviewde bekende Nederlander, woordvoerder en vernieuwingsbegeleider Roderick Vonhögen.

Waarom ondanks de overheidsmaatregelen toch een intocht organiseren?

Wij denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden. Dit is voor ons juist een uitgelezen kans om te laten zien dat al die Sinterklaas waanzin het gevolg is van een samenzweringen tussen mensen en instanties om grof geld te verdienen aan het corrumperen van kleine kinderen.
Dit is voor ons het moment om te laten zien waar het nu echt om gaat en de oorspronkelijke traditie weer te herstellen.

Over welke samenzweerders heeft u het?

Het gaat hier om een alles omvattend complot om kinderen te misleiden en voor de gek te houden. Niet alleen bedrijven, journalisten, omroepen, scholen en ouders doen mee ook de overheid is erbij betrokken. Landelijk, provinciaal en op gemeente niveau. Het gaat hier om een super samenzwering. Het is geen vage theorie van mensen die behoefte hebben aan belangstelling en aandacht maar het gaat hier om harde feiten. Iedereen weet het ook maar ontkent het of bagatelliseert zijn eigen betrokkenheid bij dit duistere complot.

Hoe worden kinderen corrupt gemaakt?

Door ze op te voeden met het idee dat het leuk is om iemand voor de gek te houden en de werkelijkheid te verdraaien. Kinderen worden al op heel jonge leeftijd als het ware ontvankelijk gemaakt voor wat nep is.
Er wordt ze ook geleerd dat leugens en schijnheiligheid accepteren wat oplevert, namelijk mooie cadeaus. Onderzoeker Wietske Wieringa, klinisch psycholoog van de universiteit van Franeker heeft uitgewezen dat maar liefst 95% procent van alle kinderen nog jaren lang doet of ze er nog in geloven omdat ze denken of bang zijn dat ze anders geen cadeaus meer krijgen.
Een samenleving die zijn kinderen daar mee opvoed moet niet gaan klagen over politici en leiders die informatie achterhouden en met een jofele innemende glimlach lastige dossier vergeten en er vooral op gericht zijn om te kijken “wat levert het mij of mijn partij op”.
In Duitsland doen ze niet aan die Sinterklaas waanzin en dat levert “Wir schaffen das’ op en een dynamische voorzitter van de Eurocommissie met visie, ambitie en daadkracht. Wij hebben eigenlijk alleen maar boekhouders die bang zijn dat we geen zoet meer krijgen als we niet braaf binnen de begroting blijven.
Het onderzoek van professor doctor Wietske Wieringa van de universiteit van Franeker staat nog in de kinderschoenen maar nu is al duidelijk dat heel veel kinderen én volwassenen in Nederland last hebben van een SS of ST, Sinterklaas Syndroom en Sint Trauma.
Zo zijn Nederlanders er trots op, over de hele wereld bekent te staan, als mensen die zo direct zijn en recht voor z’n raap vertellen wat ze er van vinden. Dat is allemaal ST-compensatiegedrag. En die bekende Nederlanders die zichzelf en hun mening veel belangrijker vinden dan de gezondheid en veiligheid van anderen, puur SS.
Nederland is door al die SS en ST een paradijs voor demonen en demonicering geworden.

Overdrijft u niet een beetje. U kijkt er wel heel zwaarmoedig tegenaan. Het is ook gewoon een spel dat gespeeld wordt. Het gaat tenslotte om een kinderfeestje dat toch iedere jaar blije kindergezichtjes oplevert?

Dat is nu juist het grote dogma en excuus om iedere kritiek en poging tot vernieuwing in de kiem te smoren. Dat gaan wij dat op 14 november in Amersfoort doorbreken met de Solo Sinterklaas intocht.
Het Sinterklaasfeest is een samenvoeging van verschillende eeuwen oude tradities. Die samenvoeging is prima maar we gaan weer terug naar de oorspronkelijke traditie zonder demonicering van stoute kinderen en mensen met een donkere huiskleur die als boeman worden opgevoerd of een onderschikte arbeidsrelatie hebben als knecht.
We gaan terug naar de Sinterklaas van het Mirakelspel waar de Sint als beschermheilige van kinderen optreed die stoute kinderen hooguit op een creatieve speelse wijze corrigeert. Een autonome Sinterklaas van denken in positieve leuke nieuwe mogelijkheden. Op die manier gaan we zorgen voor blijvende blije kindergezichtjes zonder omkoperij SS en ST.

Hoe gaan jullie dat doen? Hoe gaan je om met de coronaregels en de veiligheid? En de overheid niet te vergeten?

Het grote nieuws is, en we gunnen Hollandsch Maatje van harte de primeur, dat de Paus zelf naar Amersfoort komt op 14 november.
Op dit moment onderhandeld Pietro Miracolo, die afgelopen weken onderzoek heeft gedaan naar de terugkeer van het Mirakel van Amersfoort, met Rutte over de voorwaarden.

Wauw dat is een primeur. Maar wat komt de Paus hier doen?

De paus is echt betrokken bij het Nederlandse traditieprobleem en stond erop zelf de aftrapt te doen voor de hernieuwde herintrede van een oude traditie. Hij wordt verkleed als Sinterklaas met witte rook en een grote knal vanaf de Lieve Vrouwen Toren gelanceerd en zal met zijn Pauselijke gemotoriseerde DeltaGlider door de straten van Amersfoort vliegen. Daarna zullen er vanaf meerdere locaties Sinterklaassen met DeltaGliders door de hele stad vliegen. Aan iedere Glider hangt een Banner met de tekst ‘#IkdoenietmeermeegroetjesPiet’. De SS BN’ers krijgen van de Pauselijke Sint gewoon een tweede kans mits ze er voor zorgen dat het gestolen mondkapje van de stier wordt terug gebracht. Ze mogen meespelen in de Mirakelspelen en meezingen met Duo Positivoo, Orgel-Joke en de gemeenteraad bij de live vertolking van de inmiddels gigantische internet hit ‘Blijf lekker thuis’. Aan volwassenen wordt gevraagd lekker thuis te blijven. Dat stad is 14 november voor de kinderen. Overal in de stad kunnen ze meedoen aan mirakelspelen. Het wordt een groot theaterfestival. Ook zal er een luchtballon over de stad vliegen met een mand vol lekkers dat uitgestrooid gaat worden. De in beslag genomen apparatuur van het GB-team van New York bleek met wat eenvoudige aanpassingen geschikt om dienst te doen als pepernootkanonnen. Als klap op de vuurpijl is aan het eind van de dag een spectaculaire vuurwerkshow waarin de tekst: ‘Nederland weer gewoon #vriendenpeople’ in de lucht te zien zal zijn.
Het hele gebeuren wordt wereldwijd integraal live uitgezonden. Burgemeester Bolsius is al helemaal om. Dat is een PR voor de stad waar je alleen maar van kan dromen, Amersfoort Mirakelstad van de wereld.

Ik heb het eerlijk gezegd niet zo op organisaties de claimen de waarheid in pacht te hebben? Dat verondersteld namelijk dat er geen vertrouwen aanwezig is in mensen om dat zelf te bepalen, maar dit is toch wel een heel leuk plan. Van #freethepeople #vriendenpeople maken is niet alleen de leukste vergissing van het jaar, je zou het misschien ook kunnen zien als Mirakel.

[ reclame ]

Steun de gedrukte pers. Geef hier uw bijdrage.